állófűtések, pótfűtések,
Tachográf javítás, Tachográf illesztés, Digitális Tachográf adatmentés,
Digitális Tachográf kiértékelés, menetíró,
menetíró berendezés,


Nincs többé hidegindítás, nincs többé jégkaparás.
Mindez könnyen megvalósítható Eberspächer állófűtés segítségével.

- Előmelegíti a motort és az utasteret.
- Leolvasztja a szélvédőn képződött jeget.
- Megszünteti a hidegindítás okozta motorkopást.
- Csökkenti a károsanyag-kibocsátást.
- Komfortos utasteret biztosít induláskor.
- Benzines és diesel autókhoz.
- Alacsony üzemanyag-fogyasztás.
- 1000 méterről vezérelhető.
- Programozható indítás.
- Országos szervizhálózat.TRUMA ÁLLÓFŰTÉSEK
Álló- és pótfűtések, vizes- és levegős készülékek beépítése, garanciális javítása.
VDO KIENZLE VEEDER-ROOT TACHOGRÁF KÉPVISELET.
Tachográfok javítása és illesztése.
OMH MINŐSÍTŐ LABORATÓRIUM


nagyobb kép megjelenítése

Bővebben a digitális tachográfrólA digitális tachográf egy olyan elektronikus berendezés, amely több adatot rögzít egy járművel kapcsolatban. Bizonyos szakmáknál kötelező a beépítése a teherautókba, kamionokba, autóbuszokba. A vezetőknek emlékeztetőként is szolgálnak ezek a készülékek. Ha pihenőt kell tartania a sofőrnek, akkor jelzi számára. Ez alapján a munkaadó ellenőrizheti sofőrjének időbeosztását és, hogy mekkora utat tett meg. Ezeken kívül megmutatja egy adott nap tevékenységeinek megkezdését és befejezését.

Egyes fuvarozó cégek a digitális tachográf adatai alapján fizetik ki alkalmazottjaikat.

Ezek a készülékek kártyával működnek, melyről a munkáltatónak 90 naponként biztonsági mentést kell készítenie. Ezeknek őrzéséről gondoskodnia kell. A kártyáról való lementéshez viszont külön készüléket is kell vásárolnia. Amennyiben nem szeretne külön költeni egy ilyen gépre, akkor cégünket is megbízhatja az adatok lementésével.

Ha egy ilyen készülék meghibásodik, az a fuvarozó társaságnak nagy kiesést jelenthet. Egy közúti ellenőrzésnél pedig akár meg is büntethetik a sofőrt, ezért minél előbb gondoskodni kell a készülék javításáról vagy pótlásáról.

Jeges az autó szélvédője, nem indul a motor?


Aki rendszeresen autóval jár, biztos többször belefutott már abba az idegesítő helyzetbe, hogy ráfagyott a pára a szélvédőre és órákig kellett kapargatnia az elindulás érdekében. Jégoldó spray nélkül szinte lehetetlen megszabadulni a jégrétegtől, vagy ha mégis belevágunk, akkor lefagy a kezünk a művelet végére. A másik bosszantó helyzet, ha a motor sem indul be a hideg miatt. Állófűtés beszerelésével ezek a problémák kiküszöbölhetőek. A hűtővizet is melegen tartja, így kikerülhetőek a hidegindítással járó gondok. A motor élettartamát is növeli, azáltal, hogy nem kell hidegindítással erőltetni a motort, így nem kopik annyira. De még hozzátartozik a problémák sorozatához, hogy nem csak a motorunkat károsíthatjuk, hanem kondenzvíz is képződhet, ami ha bejut az olajba, savas kémhatásának köszönhetően rongálja az autó többi alkatrészét is.

Az állófűtés beszerelése a legjobb döntés, amit a téli időszakokban meghozhat. Keressen fel minket bizalommal, és kérje a segítségünket autója védelmében!

Elromlott a tachográfja, és mielőbb javítani kellene? Nem illeszkedik pontosan az autójához? Nálunk van megoldás!


Cégünk fő profilja a tachográfok javítása, állítása, illesztése, a készülékről adatok mentése.

A tachográf szerepe, hogy mérje, mekkora utat tett meg az autó, s eközben a sofőr mennyi szünetet iktatott be. Ma már minden egyes haszongépjárműben megtalálható berendezés. Jelentős szerepe van, hiszen használatával megelőzhetőek azok a közúti balesetek, amelyek a sofőr fáradsága miatt következnek be. S hogy egy sofőrnek milyen időközönként és mennyi pihenőt kell tartania útközben, törvényileg szabályozzák, ezzel próbálva a balesetek elejét venni.

Tachográf készülékekből is többféle létezik, lehet analóg, vagy digitális, s ezeken belül is sokféle típus van. Az analóg mindössze 24 óra adatait képes rögzíteni, míg a digitális 28 nap adatait. A készülék egyenként méri a sofőr által megtett utat, tehát minden egyes sofőr külön azonosítóval rendelkezik, így nem probléma, ha a cégünk több sofőrje egyszerre van úton.

Tehát ha Önnek a lehető legrövidebb időn belül szüksége van tachográfja javítására, forduljon hozzánk!

Milyen cél szolgál a tachográf?

A tachográf, más néven menetíró, egy roppant hasznos és egyre elterjedtebb szerkezet. Lényege, hogy segít a sofőr számára a rendszeres pihenők és törvényi előírások betartásában. Az európai uniós előírások alapján a vezetési és pihenési idők komoly szabályozás alá estek.

A Kunstár és Társa Bt. összegyűjtötte Önnek, hogy milyen célt szolgál a tachográf!
  • Biztonságot nyújt a fuvarozó cégnek: A sofőrről rögzített adatok lehetővé teszik a dolgozó kontrollját akkor is, ha az több ezer kilométerre tartózkodik.
  • Biztonság a sofőrnek: Szinte lehetetlenné válik a sofőrök kiszipolyozása, hiszen a gépezet rögzíti a levezetett órák számát. Amennyiben ez magasabb a kelleténél, jókora büntetésre lehet számítani.
  • Balesetek megelőzése: A tachográf rendszeres jelzéseket ad egy-egy kötelező pihenőidő aktualitásakor, így védi a vezető és a többi forgalomban közlekedő testi épségét.
Mikor kötelező a tachográf használata?
  • ha tehergépjárműve 3,5 tonna feletti
  • ha 9 főnél több férőhelyes a járműve
Keresse fel a Kunstár és Társa Bt.-t a megadott elérhetőségeken és tegye fel tachográfokkal kapcsolatos kérdéseit profi kollégáinknak! Készséggel várjuk hívását!

Pótfűtés és állófűtés a hideg napokra!

Unja már a hideg reggeleket?

A hideg idő beköszöntével egyre nagyobb hangsúly kerül az autók fűtésére. Sokan vannak ugyanis, akik gyakorlatilag éjjel-nappal úton vannak a zord idő ellenére is. Gondoljunk csak egy kamionsofőrre, akinek határidőre le kell szállítani a rakományt, és nincs ideje megvárni, hogy felmelegedjen a vezetőfülke belső tere. Ezekben az esetekben kiemelt szerephez jut a fűtés problematikája.

A Kunstár és Társa Bt. összegyűjtötte Önnek, amit az állófűtésről és pótfűtésről tudni érdemes, hogy miben hasonlítanak és miben térnek el egymástól.

Az első és legfontosabb különbség, hogy a pótfűtés automatikusan, a motor indításával lép működésbe, míg az állófűtés egy távirányító segítségével, indulás előtt is bekapcsolható. A pótfűtést rendszerint a gyártás során szerelik a járműbe, méghozzá azért, mert a motor a hideg időben nehezen éri el az üzemelés hőmérsékletét.

Amennyiben Ön is szeretne pótfűtést vagy állófűtést szereltetni gépjárművébe, forduljon hozzák bátran, készséggel állunk rendelkezésére!

állófűtés és pótfűtés

Hogyan is működik a digitális tachográf?

A Kunstár és Társa Bt. elárulja Önnek!

A sofőr személyi kártyával rendelkezik, melyet még az indulás előtt a kártyafiókba kell helyezni. Ennek megtörténte után a gép felkéri a vezetőt, hogy kézi technikával adja meg eddig végzett tevékenységét, egészen pontosan, hogy mit csinált a kártya kivétele és újra betétele közti időben.

Fontos megjegyezni, hogy az így betáplált adatok a készüléken nem tárolódnak, csak a kártyán. A digitális tachográf leglényegesebb beállítása az idő, tehát erre különös figyelmet kell fordítani, és minden esetben UTC idő szerint megadni.

A digitális tachográf kézi bevitelénél ügyelni kell arra, hogy csak limitált számú tevékenységet lehet megadni, illetve, hogy a folyamat megszakad, amennyiben egy percig nem történik változás, vagy a gépjármű elindul, a kártyát kiveszik, esetleg a törlés gombot nyomják.

Digitális tachográfot szeretne? Keresse fel a Kunstár és Társa Bt.-t! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére, és válaszolnak kérdéseire!

digitális tachográf

Mi az a menetíró berendezés?

Röviden, a menetíró berendezés tartja nyilván a gépjárművezető munkaidejét. Minden Európai Uniós országnak kötelező a fuvarozási munkaidőről beszámolni, mely tachográf segítségével történik.

Kétféle menetíró berendezés létezik: analóg és digitális. Az analóg esetében a menetíró berendezés egy papírkorongra rögzíti a menetidőt és szüneteket, a digitális viszont már egy kicsi memóriakártyára veszi fel a gépjármű mozgását. Mind a korongért, mind a kártyáért a gépjármű vezetője a felelős, ha bármilyen rendellenességet tapasztal, az ő feladata megfelelő szervízbe vinni az autót.

A tachográf beszerelését és javítását csak képesített tachográf-műhely végezheti. A tachográf ellenőrzésénél megvizsgálják az illesztési jegyzőkönyvet, a plombákat, a jeladókábelt és magát a menetíró berendezést is. Az ezzel kapcsolatos szabályok megsértése komoly pénzbüntetést von maga után, abban az esetben pedig, ha manipulálják a menetíró berendezést, a büntetés akár a több millió Forintot is elérheti.

A Kunstár és Társa Bt. hivatalos elismeréssel rendelkező szerelőműhely, ahol biztonsággal és a hivatalos szabályoknak megfelelően építjük be és vizsgáljuk menetíró berendezést!

menetíró berendezésBosszankodás nélküli autózás télen is!

Az autó, akárcsak az ember kertje, számos feladat, óvintézkedés megtételét szükségessé teszi télen. Ahogy a fák és növények igénylik a téli előkészületeket, úgy az autóval is hasonló módon, foglalkozni kell.

Az egyik legalapvetőbb feladat, hogy a nyári és tél gumiabroncsokat az adott évszaknak, időjárásnak megfelelően cserélni kell. Hasonlóan, érdemes figyelmet szentelni az ablakmosó folyadék lecserélésének, a fékek, az akkumulátor ellenőrzésének, és a lámpák tesztelésének is. Ezek a körültekintő vizsgálatok később sok bosszúságtól, esetleg balesetektől is megkímélhetik Önt.

A téli felkészülés része lehet az is, hogy állófűtéssel vagy pótfűtéssel szereljük fel a gépjárművet. Az állófűtés alacsony fogyasztás mellett képes előmelegíteni az utasteret, leolvasztani a szélvédőre tapadt jeget, ezáltal kellemessé tenni a hideg téli utazások minden percét.

Állófűtésre vagy pótfűtésre lenne szüksége? Ne habozzon, keressen fel a minket és kérje kollégáink segítségét!

állófűtés

A tachográf lelke, a kártya

Minden vezetőhöz tartozik egy azonosító, mely a vezetői kártya behelyezésével olvasható le. Ez a kártya alkalmas a tachográf elindítására is, hiszen a vezetőkártya behelyezése egy új nap kezdetét jelzi, mellyel megadja az aktuális adatokat, kivétele pedig a vezetés végét jelenti.

Fontos megjegyezni, hogy a kártya nem tachográfhoz, hanem személyhez rendelt, így semmi esetre sem szabad azt elcserélni, másnak kölcsön adni.

Lényeges kérdés, hogy mi a teendő, amennyiben segédvezető is van. Ebben az esetben a vezető az első kártyatálcában helyezi a kártyát, a segédvezető pedig a másodikba.

A vezetői kártyával minden esetben felelősséggel kell bánni. Ennek értelmében nem szabad hajtogatni, óvni kell a sérülésektől. Fontos, hogy az érintkezői tiszták és pormentesek legyenek, ellenkező esetben puha, nedves ruhával megtisztítható.

Amennyiben a kártya elveszik, úgy cserekártyát kell igényelni. Ha ellopják, akkor azt a rendőrségen jelenteni kell és az ott előállított iktatószámmal folytatni a kártya pótlását.

Tachográfokkal fogalalkozik? Kérdése lenne? Forduljon bizalommal a Kunstár és Társa Bt.-hez!

tachográf

A digitális tachográf célja a munkáltató szempontjából

A digitális tachográf az egyik legmodernebb és korszerűbb menetíró eszköz, amely digitális formában rögzít minden történést munkavégzés, vezetés közben, például jármű sebességét és mozgását és technikai adatokat, valamint az eszköz lehetővé teszi minden illegális esemény rögzítését és a kezelési hibák dokumentálását.

Az digitális tachográf bevezetését az Európai Unió rendelte el és a munkáltatók szempontjából különböző célokat szolgál:
  • Pihenőidők és a vezetési idő betartása: A munkáltató szempontjából meghatározó, hogy az adott szállítmány időben megérkezzen, valamint ez ne menjen a dolgozó mentális és fizikai állapotának rovására, csökkentve ezzel a munkateljesítményt.
  • Biztonságosabb közlekedés: Sebességtúllépések elkerülése a közbiztonság érdekében.
  • Versenyhelyzet: A tisztességes feltételek megteremtésének érdekében, hogy a piaci esélyek kiegyenlítődjenek.
  • Szabálytalanságok elkerülése: Illegális események, árukárosodás és a nyomon követhetetlenség, eltulajdonítás, stb. elkerülése érdekében.
A digitális tachográfhoz különböző kártyatípusok kerülhetnek kiadásra, és ezek felelnek az adatok mentéséért, valamint segítségükkel végezhető el az ellenőrzés és kiértékelés.

A digitális tachográf adatmentési folyamataihoz a megfelelő felszerelésre és szakértelemre van szükség, melyről bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és készséggel állunk rendelkezésére!

digitális tachográf

Kunstár és Társa Bt.

Elérhetőségeink:

- 5931 Nagyszénás, Pacsirta u. 10.
- Tel/Fax: 06-68/443-270
- Mobil: 06-30/458-1185
-  kunstarbt@globonet.hu